Ботев Пд рекордьор по трансфери, събра 7 милиона лева

Ботев Пд рекордьор по трансфери, събра 7 милиона лева
Ботев (Пловдив) е отборът с най-много приходи от трансфери в родното първенство за последните 8 месеца. Клубът е стабилен финансово и слуховете за разпадането му са силно преувеличени.

В касата на "канарчетата" са постъпили 7 милиона лева, а скоро се очакват още. Основният дял в приходите се пада на сделките за Тодор Неделев, който бе продаден на Майнц за 5 милиона лева през зимата. Освен това "канарчетата" прибраха от Лудогорец 650 хиляди евро за Абел Анисе и още 400 хиляди за Юнес Хамза.
 
От Ботев се очаква да си тръгне Вандер Виейра, за когото унгарския Дебрецен отказа да плати 300 хиляди евро. Готви се трансфер и на Феребори Доре, за когото ЧФР Клуж дава 700 хиляди лева. Възможно е и Адам Стаховяк да бъде продаден. Клубът чака приходи и от Луис Педро.

Холандецьт премина в Левски за символична трансферна сума (около 50 хиляди лева), но ще вземе над 50% от бъдещ трансфер на играча. Без пари от легионерите си тръгнаха само Александру Бенга и Александру Куртеан. В Ботев предпочетоха да разтрогнат с тях, за да не им плащат високите заплати.
 
В същото време в Коматево акостираха само свободни играчи, при това с невисоки месечни възнаграждения - Михаил Иванов, Пламен Николов, Росен Колев, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Александр Колев и Станислав Дрянов.

СНИМКИ: ЕМОНА ЦОНЧЕВА, SPORTAL.BG

Sportal.bg напомня:

Не забравяй, че от септември

ти водиш!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти