Иванович разкри причините за смяната на треньора

Иванович разкри причините за смяната на треньора

Бившата номер 1 в световната ранглиста Ана Иванович обясни пред медиите каква е била причината да смени треньора си така неочаквано. Сръбкинята заяви, че желанието й е било да се изкачи още повече в световната ранглиста.

"Никога не е лесно да направиш такава промяна, каза 26-годишната Иванович по повод прекратяване на съвместната работа с Неманя Контич, с когото спечели три титли в рамките на сезона. - Имаше и други причини - някои, от които не бяха свързани с тениса."

Сръбската красавица сподели, че е благодарна на Контич, но е искала треньор, който да я дърпа напред. "Той помогна изключително много на играта ми и имаше голям принос за развитието ми. Успя да преобърне възгледите ми за доста аспекти на играта. Това доведе до подобрение в представянето ми. Понякога обаче, когато се целиш високо, трябва да се взимат подобни решения."

Сега Иванович работи с друг сърбин - Деян Петрович, а според тенисистката той "носи различна атмосфера със себе си". "В момента се намираме в такъв етап на играта ми, в който не търсим промяна от техническо естество. Това означава, че трябва да има едно добро общуване с човека до теб. Трябва ми човек, който да ме подкрепя, независимо от случващото се. Някой, който да ме мотивира и да ме нахъсва за победи. Искам да се изкача по-напред в ранглистата и ми трябва човек, който да ме води в тази посока", допълни Иванович, която при обновяването на ранглистата в понеделник ще се върне в Топ 10 на WTA за първи път от 2009-а.
 

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички