Серина отстрани Ана Иванович

Серина отстрани Ана Иванович

Поставената под номер 1 в схемата Серина Уилямс преодоля изоставане от един сет на четвъртфиналите на турнира по тенис за жени в Станфорд, за да победи с 2:6, 6:3, 7:5 основната си съперничка по пътя към титлата Ана Иванович. Нейната сестра Винъс пък отпадна след 1:6, 6:3, 5:7 срещу германката Андреа Петкович, която ще трябва да играе именно срещу Серина на полуфиналите на турнира с награден фонд от 710 хиляди щатски долара.

"Не беше никак лесно, но аз се борих и останах в мача. Ана стреляше много силно, а настилката беше доста бърза, което създаде проблеми за мен. Аз обаче се опитах да направя всичко по силите ми и това проработи", каза Уилямс след победата над поставената под номер 5 Иванович.

Серина Уилямс допусна пробив още в първия гейм, а в петия направи двойна грешка, за да загуби за втори път подаването си. Американката загуби първия сет след само половин час игра, но в следващите два използва излизания на мрежата и силни удари в земята, за да обърне развоя на мача. Десетте й аса помогнаха за окончателната победа, завършена при грешен форхенд на Иванович.

Запитана относно нейната форма на подобна настилка, Серина отговори: "Просто трябва да бягаш по корта. Трябва да мислиш по-бързо, да се движиш по-бързо, да се обръщаш по-бързо. . . Трябва да бъдеш просто по-бърз". На другия полуфинал ще се срещнат германката Ангелик Кербер и изненадата на турнира Варвара Лепченко от САЩ.

Още от Тенис

Виж всички