Бунт за пари в ЦСКА

Бунт за пари в ЦСКА

За втори път при управлението на Александър Томов футболистите на ЦСКА вдигат бунт за пари. Вчера играчите отказаха да излязат за третото си за деня занимание, което по програма трябваше да започне в 19:00 часа, пише "Тема Спорт". Те проведоха пълноценно първите си две тренировки, но отказаха да излязат за третата. Причината е, че заплатите за април, които трябваше да получат най-късно вчера, не са били преведени по картите им.

Миналата неделя трима от най-опитните състезатели на ЦСКА проведоха разговор с изпълнителния директор Александър Томов, по време на който получиха уверението, че до петък, 13 юни, ще получат заплатите си за април. Обещанието обаче не бе изпълнено, което предизвика бунта на играчите, които не за първи път са подвеждани с определена дата за плащания, която после не се спазва.

Капитаните на ЦСКА имаха разговор с треньора Стойчо Младенов в часа, в който трябваше да се проведе късната тренировка - 19:00. По време на него Младенов и по-опитните играчи са коментирали как да се процедира оттук нататък. Треньорът също е бесен и изтърпя много през последната година. Ясно е, че и днес и утре преводи по картите на състезателите не може да има, тъй като банките не работят. Така не е изключено играчите да продължат протеста си до понеделник, като откажат да тренират и в предвидените за днес и утре занимания.

В началото на 2008 година при предишния престой на Томов в ЦСКА футболистите протестираха на тренировка на базата си в Панчарево, като излязоха на терена с извадени джобове.

Бунтът за пари от вчера е пореден сигнал, че ЦСКА продължава да е съпътстван от сериозни финансови проблеми. А в края на месеца предстои мониторинг от УЕФА. Във връзка с него клубът трябва да направи множество задължителни плащания, тъй като в противен случай лицензът му може да бъде отнет. Един от дълговете е към бившия защитник на клуба Иван Иванов.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти