Плачи: Не виждам вариант за раздяла (видео)

Плачи: Не виждам вариант за раздяла (видео)

Националите ни по волейбол заминаха за Русия, където в събота и неделя ще играят срещу Сборная мачове от група В на Световната лига.

С отбора не бяха трима от състезателите, на които националният селекционер Камило Плачи разчиташе досега. Както бе обявено вчера Валентин Братоев пропуска гостуването на руснаците заради семейни проблеми, Николай Николов е с контузия. Ето какво заяви Плачи относно Георги Братоев:  "Трябва да помагам на състезателите в трудност, това е мое задължение и това правя. При първата загуба от Сърбия с 0:3 поех вината върху себе си, за да предпазя състезателите от критики. Има обаче и нещо друго. Аз познавам една система – подготвяме се на тренировките със 120 км/ч, за да може на мачовете да играем със 100 км/ч. За Георги е важно да си върне формата, иначе няма никакъв проблем с него."

Италианецът коментира и темата с евентуалната му оставка.

"Има три варианта. В първия от федерацията не са доволни и ми казват: "Камило, благодарим ти, но искаме промяна и се разделяме." Във втория вариант недоволни от мен са момчетата от отбора. Тогава излиза капитанът на пресконференция и обявява: "Благодарим на Камило за работата досега и за това, което свърши!" В третия вариант умореният Камило отива сам във федерацията и обявява раздялата. Нито един от тези варианти не се е случил обаче. За каква раздяла тогава говорим", запита Плачи.

България ще играе с Русия на 14 и 15 юни, мачовете ще бъдат предавани по TV7.

ВИДЕО - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички