Камило Плачи: Отиваме в Русия с една мисъл - да покажем добра игра

Камило Плачи: Отиваме в Русия с една мисъл - да покажем добра игра

Мъжкият национален отбор на България по волейбол замина за Русия, където през уикенда гостува за поредните си мачове от Световната лига. Въпреки предстоящите тежки мачове далеч от дома, в тима демонстрираха оптимизъм.

"Отиваме в Русия с една мисъл - да покажем добра игра. Имаме своите малки проблеми, но се стараем да ги решаваме в движение. Направихме ротация в състава и сега някои от най-младите ни играчи ще имат възможността да натрупат безценен опит. Това е едно страхотно усещане - да видиш как един дебютант се вписва  във вече утвърден отбор", заяви старши треньорът Камило Плачи. Той добави, че отсъствието на Георги Братоев, Валентин  Братоев и Николай Николов не трябва да се възприема като проблем.

"Георги не попадна в групата, защото не се намира в добро физическо състояние. Той ще се готви и когато е готов, отново ще бъде част от отбора. Валентин помоли да не пътува по семейни причини, свързани с наистина уважителен проблем. Николай пък е контузен и трябва да се лекува. Това е всичко и определено не
трябва да бъдат търсени някакви други причини", убеден е италианецът. Той призна, че е изненадан от публикациите за неговото уволнение от федерацията.

"До момента отношенията ни са коректни и не съм забелязал индикации за моето освобождаване. Аз знам защо не играем добре и знам как могат да се подобрят нещата. Вярвам във възможностите на този отбор и се надявам скоро да изглеждаме по различен начин", завърши старши треньорът на националния отбор.

Още от Волейбол

Виж всички