Стоев: По-вероятно е Краев да напусне "Герена"

Стоев: По-вероятно е Краев да напусне "Герена"

Футболистите на Левски не се плашат от битката за купата на България по футбол срещу Черно море (Варна), а напротив - те са уверени в своите възможности, каза старши треньорът на "сините" Стойчо Стоев. Той беше гост на студио "Дерби", където говори за финала на на турнира, за положението на Левски от финансова и спортно-техническа гледна точка, за селекцията, за младата звезда Божидар Краев и по много други теми.

"Няма гаранции, че Черно море ще играе защитно. Те могат да изберат и друг подход за този мач. Ние обаче не се плашим, защото това все пак е финал. Със сигурност в главите на играчите и от двата отбора се върти този мач, но до него все пак има време. Аз знам, че нашите футболисти са уверени във възможностите си. Все още не съм говорил по темата с Георги Иванов, но със сигурност ще го направя. Той познава не само качествата на футболистите на Черно море, но и тяхното психическо състояние", каза Стоев.

"Все още има доста неща, за които ни трябва време. За да стигнем едно ниво, което на мен ми се иска, наистина ще ни трябва време. Ние искаме да контролираме топката, да играем бързо, да има връзка между футболистите. Левски трябва да се надиграва с противника. Нашите футболисти го могат и го видяхме срещу Лудогорец. Не всеки се опитва да направи това, защото е опасно. Срещу такъв отбор обаче трябва да рискуваш и да създадеш шансове. Показахме, че Левски може да бъде равностоен на Лудогорец, въпреки че не отговаряме нито на финансите, нито на потенциала им. Искам да реализирам моите идеи на терена, а това минава през създаването на увереност във футболистите. Когато ги убедиш, че могат да го направят, нещата се получават. Тази философия е печеливша и те могат да постигнат нужните успехи. Какво ни липсва? Свързано е с финансирането на отбора, тъй като един треньор може да си позволи качество, когато отборът е стабилен финансово. Ако във времето успеем да се стабилизираме, Левски ще бъде качествен отбор. Уверения за сега няма, има само оптимизъм", добави треньорът на Левски.

Хасково загуби от Левски с 0:5 "Мен лично ме учудват приятно играчи като Божидар Краев със стремежа си за усъвършенстване. Повечето негови връстници не са толкова спокойни. Това е едно момче, което със сигурност има сериозни качества. Стресна ме това, че по време на подготовката започнах да гледам на него като равен с останалите футболисти. Натоварванията обаче са големи и ще трябва да го пазим. Не трябва да се изцеди. Той се справя добре дори и на фланга, но там го беше пускал и Георги Иванов. Към Божидар Краев има интерес от чужди клубове и по-скоро може да поеме по пътя за чужбина, отколкото да остане при нас. Това е най-доброто решение за всички, въпреки че не ми е приятно да го кажа. Това са свежи пари за клуба и реализиране за него. Така той може да стане голям футболист. Интересът е от Италия, но няма конкретно предложение", продължи Стоев. "Наясно сме, че закъсняваме със селекцията. Станах треньор в последния момент, а това беше в края на годината и имаше празници. Много футболисти ни и отказаха заради финансовите си претенции. Сега пак закъсняваме, а проблемите с финансирането отново са в основата. Ситуацията се повтаря. Ние сме закъснели, но се надяваме нещата по-бързо да се изяснят и да направим рано селекция, за да сгрешим по-малко", завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички