ЦСКА спешно трябва да плати 330 хиляди лева

ЦСКА спешно трябва да плати 330 хиляди лева

ЦСКА трябва да преведе 330 000 лева на НАП до 8 май, пише вестник "Тема спорт". Ако това не се осъществи, най-вероятно лицензът на "армейците" ще бъде отнет. Причината за належащото плащане на клуба е, че предишният собственик Александър Томов не е обезпечил целия дълг към агенцията по приходите, който е в размер на малко над 10 милиона лева. В замяна на част от сумата са заложени имоти както на "Титан", така и на хора от доскорошното ръководство.

Това обаче не е достатъчно и ЦСКА е сериозно притиснат от дълга към НАП. В тази връзка беше подновена и дарителската кампания сред феновете за набирането на необходимата сума. Но събраното от нея едва ли ще е достатъчно, за да се изчисти спешният дълг от 330 000 лева. Необезпечените дългове са в по-голям размер, но армейците са постигнали договорка с НАП и спешни са само въпросните малко над 300 бона.

Освен плащането към агенцията по приходите лицензът е заплашен от още няколко по-дребни, но неплатени задължения. Сред тях е такова към Жуниор Мораес. ЦСКА също така трябва да представи в ЛК при БФС документи, че е разсрочил част от дълговете си.

Ивайло Манджуков и Милко Георгиев ще се опитат да генерират необходимата сума за плащането към НАП през тази седмица. Паралелно с това те търсят и пари за заплати на служителите в администрацията. Те не са взимали възнаграждения повече от 6 месеца. Дължими са и заплатите на играчите за март.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти