Галин Иванов: ЦСКА гони първото място и без ултиматуми

Галин Иванов: ЦСКА гони първото място и без ултиматуми

Новият треньор на ЦСКА Галин Иванов говори след контролата с македонския Хоризонт (Турново), която беше негов неофициален дебют начело на "червените". ЦСКА направи 2:2, а изравнителният гол за домакините падна в последната минута.

- Как ви се видя дебютът ви, г-н Иванов?
- ЦСКА не играе моя футбол. През първото полувреме видях желание, влагане, но до известна степен. Трябва много неща да се променят. Най-вече като агресия, преса, разиграване на топката. Искам моят отбор да играе много по-бързо. Трябва да работим върху много неща. Няма време и за ден почивка.

- От какво сте доволен и от какво не?
- За първото полувреме вече коментирах. Опитвахме се да играем бързо. Футболистите се предлагаха, поемаха отговорност. След почивката обаче лицето на ЦСКА бе коренно различно. Трудно изнасяхме топката. Движехме се мудно. Бавно се прегрупирахме. Това не е футболът, с който ЦСКА може да побеждава.

- Вие сте отдавна в ЦСКА. На какво се дължи спадът през тази година?
- Не съм бил близо до отбора и нямам право да коментирам. Видно е, че има срив. Той е най-вече от психологическо естество. Може би доста влияят проблемите около клуба. Не са толкова вътре на терена.

- Миналата седмица бе поставен ултиматум за титла към бившия треньор Стойчо Младенов. На вас казвал ли ви е някой такова нещо?
- Не, никой не ми е поставял ултиматум. ЦСКА е закърмен с мисълта за първото място. Това ни задължава да го гоним. Трябва да покажем характер и злоба. Ще се борим за победа във всеки мач. Не за първи път ЦСКА изпада в тежко положение. И накрая винаги излиза от ситуацията. Ще работим с всички сили да успеем.

- Помните ли подобни проблеми като футболист?
- И при Илия Павлов, и при Васил Божков е имало забавяне на заплатите. Понякога е стигало до 5-6 месеца. Треньорът и играчите трябва да сме екип и заедно да се вдигнем. Само с мъжество стават такива неща. Призовавам всички играчи да загърбим проблемите.

- Страх ли ви е от гостуването на „Лудогорец”?
- Не, никога не ме е било страх. Който е в ЦСКА, няма право да се страхува.

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти