Ето какво каза анализаторът на Левски за селекцията на Херо

Ето какво каза анализаторът на Левски за селекцията на Херо
След поредицата от нападки между Георги Иванов-Гонзо
и Димитър Димитров-Херо, започнали при отказа на последния да стане старши треньор на "сините",

Sportal.bg

се свърза с анализатора на столичани Щилиян Карастойков. Именно той е човекът, който от години вече всяко лято и зима следи и анализира играчите, които са набелязани от Левски. Бургаският специалист обяви, че има списък за селекцията и е бил договорил класни футболисти за без пари или срещу минимални суми.
Гонзо пък отговори, че такъв списък не е виждал.
Преди няколко дни Херо изброи имената, които бил набелязал, и заяви: "
Бях направил селекция в Левски, която щеше да излезе на клуба почти без пари. И най-важното - с нея отборът щеше да търси високи резултати.
В Бургас само от свободни агенти докарахме в касата на Черноморец близо 9 млн., а на "Герена" тази сума щеше да бъде двойна, че дори и тройна. Ако не вярвате, може да попитате и помощника ми Петър Колев, както и
главният анализатор на отбора Щилиян Карастойков
, когото лично помолих да направи дискове на въпросните футболисти. Той също разполага със списък с техните имена".
 
Ето какво каза Карастойков, след като се свързахме с него.
"Първо няма нищо странно и е напълно нормално, когато един треньор ще поема даден отбор, да коментира и предлага футболисти. С Херо беше същото. Няма нищо по-естествено от това. Всяка година обаче ние гледаме и анализираме около 200 футболисти на полусезон. Всички те преминават през скаутския отдел на Левски, както е във всеки голям клуб. От тези 200 имена, след като направим видеозапис и проверим тяхната кариера и най-вече дали имат проблеми с контузии и от дисциплинарно естество, се спираме на 20 от тях. От тези 20, ако привлечем трима-четирима, вече е постигнат успех. Истината е, че с Херо работехме по някакви имена, които се появиха в общественото пространство при едно негово изказване. Ще дам няколко примери за играчите, предлагани от холандската Ередевизие, а хората да си преценят сами предвид ситуацията в клуба, дали могат да бъдат взети или да дойдат:
Жарсиниа Антонио е играч на Грьонинген, който е купен през лятото на 2014 година от Гоу Ахед Йигълс  за 200 000 евро и има договор до 30 юни 2017 година.
Сандер Фишър (Екселсиор) е централен защитник - капитан на своя тим, с договор до юни 2015 година.
Мавона Амевор от Гоу Ахед Йигълс пък има само три мача този сезон, след като е лекувал травма, а в тях е взел участие съответно - 3, 8, и 16 минути.
Ван дер Линден, също от Гоу Ахед Ийгълс, пък е с действащ контракт до юни 2015 година.
Юлес Реймерниг, също от Го Ахед Йингълс, има договор до юни 2015 година.
Както виждате нито един от тях не е свободен агент. Няма как да коментираме бъдещи и несигурни събития, каквито са трансферите. Има много голяма разлика от това да дадеш имена, а те след това да бъдат договорени и взети. Други условности са дали ще играят и дали ще се представят добре, или, ако не, какви ще са последствията", сподели Карастойков.
На въпрос за другите обявени от Херо играчи, както и специално на Амансио Фортес, който момента вече е играч на ЦСКА, Карастойков заяви, че не иска да влиза в полемика и не желае да коментира на този етап.

Владимир Стоянов, специален пратеник на Sportal.bg в Турция

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички