Луис Енрике и неговата интересна технология за водене на мач

Луис Енрике и неговата интересна технология за водене на мач

Барселона на Луис Енрике набра скорост след трусовете в края на миналата и началото на тази година. Господството на треньора в съблекалнята продължава да е под сериозна въпросителна, ала вдигането на формата със сигурност отчасти е благодарение на работата на спортно-техническия щаб.

Вестник "Марка" разкрива интересна технология, с която работи Лучо в търсене на победата във всеки мач. Във всяка среща астурианецът праща двама свои треньори на трибуните в търсене на по-различна гледна точка с цел откриване на правилната тактическа постройка и пространства на терена. Двамата треньори - Роберт Морено и Жоан Барбара, държат постоянна телефонна връзка с първия помощник на Енрике - Хуан Карлос Унсуе.

Асистентът непрекъснато получава инструкции в ухото и ги предава на своя шеф. Луис Енрике използва този похват от години - правил го е на пейката на Барса "Б", както и като наставник на Рома. В първия тим на каталунците този метод не е нов. Джосеп Гуардиола също често прибягваше до подобна помощ в търсене на птичия поглед.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти