Стоев доволен: Вървим в правилната посока по-бързо от очакваното

Стоев доволен: Вървим в правилната посока по-бързо от очакваното

Наставникът на Левски Стойчо Стоев остана доволен от показаното от тима му в контролата с молдовския Милсами, завършила 0:0. Специалистът смята, че отборът се развива в правилната посока и дори върви натам по-бързо от очакваното. Стоев сподели също така, че е доволен от каращия проби нападател Осман Джалоу, на когото ще бъде предложен договор.

"Добра контрола срещу отбор с по-агресивен стил на игра, но в крайна сметка за това са тези проверки - за да се срещнат противници практикуващи различен футбол. Продължаваме да се опитваме да налагаме стила, който искаме. Все още има доста неща за изчистване, но мисля, че напредваме. Дори смятам, че подобряваме играта и вървим в исканата посока по-бързо от очакваното. Доволен съм от Джалоу. Като се има предвид, че е от два дни с нас и не се познава с момчетата, се представи добре", каза Стоев пред Sportal.bg.

"Трябва време, докато отборът свикне да играе по начина, по който аз искам - бързо. Понякога се увличат от по-бавната игра. До първия ни мач има време и се надявам дотогава да са започнали да изпълняват инструкциите ми. Самите играчи са убедени, че една по-бърза игра ще им донесе повече успех в оставащите срещи", коментира Стоев.

Той изрази надежда контузените да се вдигнат скоро. Днес в игра се появиха след продължително възстановяване Владимир Гаджев и Георги Сърмов. Според Стоев отсъствието от игра им се е отразило, но те бързо ще влязат "в час" с останалите.

Стоев също така потвърди, че на 3 февруари "сините" ще играят контрола с Поханг Стийлърс от Южна Корея и се търси все още противник за 7 февруари.

"Има един евентуален, но засега не искам да го приема. Ако не намерим по-подходящ ще го приема. Поханг е силен отбор и смятам, че контролата ще е полезна", добави Стоев. Той е доволен от прогреса на Левски в последните седмици и дори е изненадан приятно, че нещата се случват по-бързо от очакваното.

"Не съм си поставял план кога ще съм готов с титулярния състав. Аз обикновено разчитам на по-голяма група футболисти, а не на 11 неизменни титуляри. В един момент скамейката може да се окаже по-важна", завърши Стоев.

Владимир Стоянов, специален пратеник на Sportal.bg в Турция

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички