Емил Димитров: ЦСКА взе 700 хиляди евро от Палермо, половината пари са наши

Емил Димитров: ЦСКА взе 700 хиляди евро от Палермо, половината пари са наши

Пореден скандал за пари разтърси ЦСКА. Оказа се, че клубът не е платил на Чавдар (Етрополе) дължимите 350 000 евро по трансфера на Ивайло Чочев в Палермо.

"Писна ми от лъжите на Александър Томов - избухна шефът на Чавдар Емил Димитров пред "България Днес". - Направихме им хиляди отстъпки. Давах им отсрочки, защото не е тайна, че ЦСКА има финансови проблеми. Но в касата на техния клуб са влезли 700 000 евро, според официалния трансфер на Ивайло Чочев.

Половината от тези пари са наши. Това е записано в договор, а договорите трябва да се спазват. Надявах се, че с шефовете на ЦСКА може да се разберем по цивилизован начин. Оказа се, че не съм преценил правилно хората, с които си имам работа. Вече сме сезирали УЕФА за дълга на ЦСКА към нас. Очакваме европейската футболна централа да се намеси."

"България Днес" веднага потърси за коментар шефовете на ЦСКА Александър Томов и Александър Тодоров. Телефонът на Томов беше изключен.

"Не желая да коментирам", каза Тодоров, преди да прекъсне връзката.

Засега е загадка откъде ЦСКА ще намери пари, за да погаси дълговете си. Затова лицензът на клуба отново е на косъм. Повече от година се говори, че клубът е напът да си намери генерален спонсор, но това така и не се случва. Кампанията за продажба на акции се провали. След краха на борсата Томов твърдеше, че до Нова година ще бъде пусната нова емисия ценни книжа. Но и такова нещо не се задава.

Очертава се проблем със зимната подготовка на ЦСКА. Засега не са осигурени средства за лагер в чужбина. В тази ситуация има вариант "армейците" да се готвят в Созопол за пролетния дял от шампионата. Въпреки всичко футболистите се надяват, че Сашо Томов ще измисли нещо в последния момент и ще ги прати да тренират някъде, където климатът е по-топъл.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички