Хитцфелд нападна Пеп: Той е затворен човек, Байерн да не тъжи за него

Хитцфелд нападна Пеп: Той е затворен човек, Байерн да не тъжи за него

Бившият наставник на Байерн (Мюнхен) Отмар Хитцфелд коментира последните процеси в баварския клуб. Както е известно, от лятото начело на тима от "Алианц Арена" ще застане италианецът Карло Анчелоти, който ще замени Джосеп Гуардиола. Според Крал Отмар в Мюнхен не трябва да леят сълзи по испанеца. Хитцфелд определя Пеп като затворен човек.

"Пеп е фокусиран изключително върху тактиката. Той е чудовище в това отношение - мисли ден и нощ върху всички тактически постройки, върху тези на съперника и пр. Да си треньор обаче не означава да си само тактик. Има и междуличностни отношения, които му куцат. Той почти никога не провежда индивидуални разговори с играчите си. Гуардиола е затворен в себе си. Такъв е и пред медиите", споделя бившият селекционер на Швейцария пред Blick.

"Байерн не бива да тъжи, че си казва "сбогом" с Гуардиола. Това е велик клуб, който може да ангажира редица големи треньори. Румениге го каза много точно през ноември: ако един наставник си отиде, ще дойде друг. Разбира се, че това не е краят на света. Не виждам проблеми за Байерн. Нека не забравяме още, че към днешна дата Гуардиола не е спечелил колкото своя предшественик Юп Хайнкес. Все пак Пеп има време до края на сезона да си отиде с впечатляващ требъл", добави, специалистът, който спечели Шампионската лига и световната клубна титла с баварците през 2001 г.

Още от Футбол свят

Виж всички