Шенсой в неподражаем стил: Футболният Господ ни наказа, защото мислехме за игранки по Коледа

Шенсой в неподражаем стил: Футболният Господ ни наказа, защото мислехме за игранки по Коледа

Старши-треньорът на Пирин (Благоевград) Наджи Шенсой изрази в неподражаемия си стил разочарованието си от загубата на неговия отбор срещу Славия с 0:3 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Специалистът коментира, че тимът му е бил наказан от "Футболния Господ" заради липсата на тактическа дисциплина във футболистите му. Той допълни в същия стил, че играчите му тялом са били на терена, но в главите си са мислели за "коледни игранки".

"Искам да честитя на бившия ми клуб Славия за чистата победа. На съдията също, млад и талантлив. Върнахме се преди шест мача, психологически и тактически. До 27-ата минута Славия не влизаха в пеналтерията ни дори. После един фаул на Антон Карачанаков и ни поведоха. Може да ти поведат, но не трябва да изпускаш тактическата дисциплина. Аз и моите помощници опитахме да помогнем на момчетата да обърнат мача, но изобщо не се получи", коментира Шенсой.

"Когато не играеш добре, футболният Господ те глобява. Умен отбор и умен треньор учи от грешките на другите. Ние трябва да учим от този мач много. Този пример трябва да ни е последен.  Да не се връщаме там, където бяхме преди шест мача.

"Извинявам се на феновете. Аз лично ги повиках на мача, те дойдоха, но ние ги разочаровахме. Просто играчите не бяха на мача духом. Тялом бяха на терена, но малко повече мислеха за игранки, знаете идва Коледа, празници, явно са се повлияли. Днес нямахме нищо. Бяхме тука с тялото, но главите не бяха", продължи Шенсой в хумористичен, но назидателен тон.

"Неприятно е като треньор да виждаш нещо, да усещаш нещо, но да няма какво да направиш. Виждате и сами, когато хванахме концентрация и тактическа дисциплина, от мача с Литекс до миналия, всичко беше наред. Наистина се надявам да се поучим от тази грешка и тя да е последна. Защото напролет има само 16 мача и нямаме право на грешки, битката ще е жестока за оцеляването в а група", коментира още треньорът.

"11 глави мислеха различно. А трябва да е една глава. Днес бяхме един ансамбъл, в който 11 музиканта свиреха на различни ноти. И се получи нещо лошо", обобщи представянето на отбора си Наджи Шенсой.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти