Муту: Моуриньо е свършен за футбола

Муту: Моуриньо е свършен за футбола

Бившият нападател на Челси Адриан Муту нападна много остро мениджъра на "сините" Жозе Моуриньо, след като го определи като "измамник" и каза, че португалецът е свършен за футбола. Моуриньо и Муту работиха заедно в Челси през 2004 година, но отношенията им бяха доста обтегнати още тогава.

"Моуриньо бе чудесен треньор в миналото, но като човек той е един измамник. Той се интересува само и единствено от себе си и въобще не го вълнува как се чувстват играчите. За футболистите е невъзможно да отидат и да говорят нормално с него", каза бившият румънски национал.

Според Муту лошите резултати на Челси през сезона са признак за това, че Моуриньо е изчерпал потенциала си и за него повече няма място в голям клуб. "Той е свършен като треньор. За него няма път обратно. Погледнете само колко от играчите на Челси са нещастни. Единствената причина за това е той самият. Но това е резултат от поведението му. Целта пред него винаги е била да отиде при най-важния играч в отбора и да го ядоса. Без значение дали това е Джон Тери, Франк Лампард, или някой друг. Това е начинът, по който работи Моуриньо и той никога няма да се промени", завърши Муту.

В последните месеци критиците на Моуриньо стават все повече с оглед на негативните резултати, които постига тимът във Висшата лига. Шампионите се намират на 14 място в класирането и са само на 3 точки над зоната на изпадащите.

Още от Футбол свят

Виж всички