Флорентино подкрепи Бенитес и заподозря кампания срещу себе си

Флорентино подкрепи Бенитес и заподозря кампания срещу себе си

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изрази подкрепата си към настоящия треньор на "белите" Рафаел Бенитес въпреки шумния шамар от Барселона в събота. "След днешното събрание на управата на Реал Мадрид решихме, че Бенитес има нашата подкрепа. Той беше избран заради своя професионализъм, опит и умения да изведе отбора до големи успехи", заяви босът на кралския клуб на пресконференция днес на "Сантиаго Бернабеу".

"Разбирам яростта на привържениците. Сега трябва да сме задружни. Рафа Бенитес едва започна своята работа тук и трябва да го оставим да работи. Със сигурност успехите ще дойдат. Вярваме в качествата на нашите футболисти и сме убедени, че ще ни донесат много радост", сподели той.

"Никой от капитаните не е искал от мен оставката на Бенитес. Кристиано никога не е казвал "Или аз, или Бенитес". Никога не го е казвал. Боли ме, когато се казват лъжи. Аз съм виновен, че не излизам и не опревергавам всяка глупост, която излиза по медиите", втвърди тона Флорентино.

"Сигурни сме, че се води кампания срещу мен. Всички знаят за нея, включително и вие", обърна се той към присъстващите журналисти. "Аз и целият отбор сме подложени на тази подла кампания от месец януари насам. Бенитес беше назначен, за да опитаме да поправим нещата. Убедени сме в неговите способности", каза още Перес.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички