Майкъла: БФС бави излишно решението си за ЦСКА

Майкъла: БФС бави излишно решението си за ЦСКА

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла даде кратко интервю пред "Тема Спорт" по повод протестите на армейската общност, мълчанието от страна на БФС по казуса с клуба и шансовете на тима в турнира за Купата на България. Илиев присъства и на първата среща на ветераните през тази седмица. Те планират да възродят своя клуб.

- Kак ще функционира новият Клуб на ветераните, който предстои да бъде учреден във вторник от 10:00 часа на "Армията"?

- Да започна оттам, че Димитър Пенев ще е негов почетен председател. Имаме няколко цели за изпълнение. Първо - трябва да създадем Управителен съвет. По мое предложение трябва да има петима членове от всички поколения, може и да са трима, въпрос на решение. Второ - който и да е собственик и треньор на ЦСКА, трябва да бъде подкрепен на сто процента от нас, ветераните. Гриша Ганчев е доказан специалист във футбола - винаги има успехи. Или става шампион, или вади таланти и ги продава за много пари. Това е ефективна работа. Затова разчитам на Ганчев за ЦСКА и трябва да му окажем пълна подкрепа. Трето - ЦСКА трябва да има отбор за ветерани. Единствени ние от големите клубове в България нямаме такъв тим. Дори Лудогорец си направи отбор за ветерани, което е леко озадачаващо. Задължително е ЦСКА да създаде такава своя формация, а нашият клуб ще се грижи за нейното развитие.

- Какво е мнението Ви за протеста на феновете срещу БФС и държавата?
- Имат основание за протест, но трябва още по-често да си представят исканията. Кампанията с плакатите из цялата страна е добра идея и дава широка гласност, факт е, че БФС се бави излишно много и протака ненужно решението си по казуса с новото дружество. Защо го прави - не знам. А държавата, смятам, че има воля да помогне на ЦСКА. Мисля, че е готова да подаде ръка на клуба.

- Лудогорец отпадна от Локо Горна Оряховица за купата, Созопол пък отстрани Ботев... На фона на тези резултати, доколко големи са шансовете на ЦСКА за трофей?
- Отпадането на Лудогорец е истински шок. Такова нещо не съм очаквал, но ето че се случва. ЦСКА може да победи всеки отбор в България. Не казвам да го надиграе, но да е равностоен. Христо Янев има нужда от още няколко попълнения и оттам тимът ще се превърне в наистина много сериозна сила. Потенциалът на настоящия отбор е минимум за полуфинал за купата. Това е напълно постижима цел и мисля, че ще бъде изпълнена. Вече за трофей ще е трудно, но турнирните битки са непредвидими. Поздравления за Янев, който работи прекрасно, справя се много добре начело на ЦСКА и трябва да получи дългосрочна подкрепа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти