Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Австралия - Дания

Неделчев: Доста заможни хора искаха да дават пари за Локо Пд, Крушарски взе друго решение

Неделчев: Доста заможни хора искаха да дават пари за Локо Пд, Крушарски взе друго решение

Председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев разкри любопитни неща относно случващото се в отбора на Локомотив (Пловдив). Както е известно, в сряда сдружението ще прехвърли мажоритарния пакет акции на клуба на бизнесмена Христо Крушарски, който ще стана новият собственик на пловдивчани.

Неделчев, който заедно със своите съмишленици спаси и стабилизира Локомотив, заяви, че доста заможни ирлански и италиански бизнесмени са били готови да наливат пари, но Крушарски е взел решение сам да издържа клуба.

Ето какво каза пред Sportal.bg Николай Неделчев:

"Решението е взето. Другата седмица ще прехвърлим акциите на Христо Крушарски. Има единомислие и затова няма проблем. Всички казват, че Крушарски е точният човек. Феновете на Локомотив застанаха зад него и затова ние взехме това решение.

Христо Бонев също го подкрепи. Смятам, че "Обединение за Локомотив" свърши добра работа. Локомотив го има, нали? Съществува и играе в "А" група. Нашата задача бе да спасим клуба и го направихме.

Виждате, че отборът играе все по-добре. В Локомотив вече има финансова стабилност, което е много важно. Футболистите са спокойни и затова се представят на ниво. Разбира се има още какво да се желае. Надявам се да продължим със своето развитие. Дано Крушарски има енергията и силата да продължи напред, защото всички знаем колко е трудно. До този момент се справя, тъй като е осигурил издръжката на клуба.

Заплатите и всички текущи разходи се плащат навреме. Декларирам респект и уважение към Крушарски и към всички хора, които дават пари за развитието на футбола. Тежко е и това ми е пределно ясно. Нали и самият аз съм дал лични пари за Локомотив. Крушарски взе своето решение и то е да управлява и финансира сам клуба. Аз го свързах с доста заможни бизнесмени от чужбина, които бяха готови да дойдат на "Лаута" и да дават пари.

Става дума за богат ирландец, който има клуб в Дъблин и САЩ. Същото се отнася и за бизнесмени от Италия, които изявиха желание да помагат. Най-големият строителен предприемач в Пловдив искаше да стане миноритарен акционер, но Крушарски заяви категоричната си позиция, че иска сам да управлява. В това няма нищо лошо, стига да издържи.

Той има пълно право на избор, тъй като през последните месеци издържаше клуба. Казва, че има и дългосрочен план за развитие. Сигурно ще излезе и ще го обяви. Дано успее да го осъществи. Все пак вече два месеца е на "Лаута и е наясно с положението. Пожелавам успех на Локомотив".
 

Още от БГ Футбол

Виж всички