Спартак започна подготовка без Попето

Спартак започна подготовка без Попето

Отборът на Спартак (Москва) започна лятната си подготовка. Вчера новият старши треньор Дмитрий Аленичев и помощниците му Егор Титов, Дмитрий Ананко и Олег Саматов изведоха за тренировка футболистите, които ден по-рано преминаха медицински изследвания на клубната база. Българският национал Ивелин Попов и останалите играчи, които през миналата седмица имаха ангажименти с националните си отбори, ще се включат към заниманията на 24 юни.

"Приятно ми е да се завърна в родния дом. Тук минаха най-добрите ми години и е нормално да има емоция. В Тарасовка всички се е променило към по-добро. По мое време на базата нямаше такива условия. Качеството на тревата е перфектно, а разполагаме и с терен с изкуствена настилка. Най-хубавото е обаче, че са останали няколко човека, които работеха тук още докато аз бях футболист на Спартак. Когато днес ги видях, едва не се просълзих", сподели Аленичев.

"Доволен съм от настроението, с което футболистите тренираха. Постепенно ще влязат в ритъм и ще се чувстват по-комфортно. Натоварванията ще са повече по време на лагера в Швейцария. Там ще изиграем доста контроли, които ще помогнат на момчетата да влязат в кондиция. Заминаваме на 25 юни", добави Аленичев.

Още от Футбол свят

Виж всички