Ето го: Ивелин Попов подписа с най-известния руски клуб

Ето го: Ивелин Попов подписа с най-известния руски клуб

Бившият капитан на националния ни отбор Ивелин Попов беше официално представен като футболист на Спартак (Москва). Той идва от Кубан, като е подписал дългосрочен договор, както уточняват московчани. Засега финансовите параметри по сделката не се съобщават.

Ето какво сподели Ивелин пред сайта на Спартак:

Ивелин, честит трансфер в Спартак!
Благодаря! За мен това наистина е важно събитие - голяма крачка напред в кариерата ми. Знам за Спартак още от дете, откакто започнах да се интересувам от руски футбол. Помня футболисти като Егор Титов и Дмитрий Алейничев. В тези години Спартак постоянно играеше в Шампионската лига, винаги беше в евротурнирите. Това е най-големият и най-известният клуб в Русия. За мен е голяма чест да защитавам цветовете на клуба. Вече говорих с генералния директор Сергей Родионов и в мен остана приятното впечатление, че клубът се развива в правилна посока.

Към вас имаше голям интерес от много тимове, но вие избрахте Спартак. Защо?
Да, имах още три-четири предложения, но когато Спартак прояви интерес към мен, веднага казах на шефовете си в Кубан, че бих искал да играя само за този отбор. Разговорите с представители на московчани бяха бързи и много приятни. Повтарям - новият ми клуб е най-известният в Росия и има милиони фенове.

Говорите много добре на руски. Бързо ли научихте езика?
Да, вече говоря свободно, разбирам всичко и мен ме разбират. Но руският си прилича много с българския език - все пак сме близки славянски народи. И по принцип винаги съм бил наясно, че ако ще се състезавам в друга дъражава, трябва да науча местния език.

Играете като атакуващ полузащитник?
Да, мога да действам както зад нападателя, така и вдясно, и вляво. Най-важното е да съм полезен на тима, за да може да вкарваме голове.Кога ще се присъедините към Спартак?
Сега съм на лагер с националния отбор на България. Предстоят ни два мача - приятелски с Турция в Истанбул и квалификация за Евро 2016 с Малта. След това вече започвам подготовка с новия си клуб.

Вече решихте ли с кой номер ще играете?
Да, това е №71. Това е много важен номер за мен.

Още от Футбол свят

Виж всички