Стоев: Вратата за Гаджев е винаги отворена

Стоев: Вратата за Гаджев е винаги отворена
Днес Левски стартира своята лятна подготовка. Проблемите на „Герена" са много. Не е ясно нито кои от сегашните футболисти ще останат при „сините", нито кои нови попълнения ще се навият на условията, които им предлага 26-кратният шампион на България. За цялата тази ситуация „Меридиан Мач" по­търси Стойчо Стоев. Старши треньорът коментира случващото се на „Герена".

- Г-н Стоев, докъ­де стигна селекци­ята?

- Сложно ми е да отговоря на този въпрос, защото в интерес на истината работим усилено, но черно на бяло нямаме подпис на нито един футболист. Когато парафираме с някого, тогава ще бъде сигурно.

- В София обаче са футболисти за преговори - Апия и Махмудов. Какво се случва с тях?

- Те говорят с ръководството. Аз съм ги одобрил, искам ги в състава, а от там нататък всичко останало е в ръцете нa Георги Иванов, на Иво Тонев. Те трябва да се разберат за условията.

- Добре. Ясно е, че има неяснота около новите. Поне знае ли се кои футболис­ти ще приемат ва­шите нови финансови условия?

- Нямаме все още отговори. Момчета като Аниете и Прохазка поискаха още малко време да помислят и ние ще им го дадем. Към момента не е сигурно. Знаете, че в България нещата обикновено се случват малко по-бавно. Това е положението в момента.

- Така като ви слушам, ще има ли изобщо с кого да за­почнете първа тре­нировка?
- С много малко хора (смее се). С ня­кои още не сме се разбрали, на част от чужденците съм им дал малко по-дълга почивка - до вторник, до сряда. Национали­те са пуснати до съ­бота, така че в движе­ние ще се събираме.

- Като споменахте национал, приклю­чи с Левски Влади­мир Гаджев?

- Доколкото знам той си търси отбор в чужбина. Неговият договор изтече, така че ситуацията е по-различна.

- Ако не си наме­ри отбор, както ставаше в послед­ните години, ще го търсите ли изоб­що?
- Нека да видим какво ще се случи и тогава ще коменти­раме. По принцип в ситуацията, в която е Левски, за футболист като Владимир Гаджев няма как да затворя вратата. Оставям я отворена.

- Не е тайна, че
клубът е в сериозна финансова криза. Селекцията, по която работите в момента, план "А" ли е?
- Много е трудно да говорим за план "А" или план "Б". Истината е, че план "А" за всеки треньор и отбор е, когато може да отиде и да си купи футболистите, от които има нужда. Кога­то сме принуде­ни да работим със свободни агенти, ве­роятността от греш­ка съществува, но ние изгледахме доста футболисти и се стараем да сведем опасност­та до минимум.

- И все пак набелязаните иг­рачи сред най-харесваните от вас ли са?
- Да. Определено, ако говорим в тази насока, можем да кажем, че са от план "А" за селекция. Добри футболисти.

- Можем ли да очакваме някак­ви други лица, изненади на старта днес?
- Ситуацията е доста динамична, така че всичко е възмож­но.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти