Навиват Крушарски да стане волейболен шеф

Навиват Крушарски да стане волейболен шеф

Христо Крушарски може да стане шампион на България, но с волейболния Локомотив (Пловдив). Собственикът на тима от "Лаута" е уговарян от влиятелни хора в страната да направи и силен волейболен отбор в Пловдив.

В момента под тепетата има разкошна зала, която обаче не може да бъде използвана по предназначение, тъй като няма колективен спорт, който да я пълни до санитарния минимум, позволяващ плащането на наема на съоръжението. Страшилището на градоносните облаци от Поповица да Фолклендските острови има амбиции да остави следа в пловдивския спорт, като спечели поне една титла. 

Във футбола нещата му вървят отлично. Приятелят на Батето е получил уверение, че ще му помогнат с всички позволени от закона средства да реновира изпадналия в забвение волейболен тим на Локомотив (Пловдив). В момента клубът няма мъжки отбор от края на миналата година. Клубът поддържа детски и юношески формации. За 1 юни е насрочено Общо събрание. Тогава ще стане известно името на единия от хората, съгласили се да подпомогнат клуба с 40 000 лева. Сумата не е достатъчна за издръжка на мъжки отбор в третия ешелон, но с малко помощ от Общината и други мераклии липсващите 20 000 могат да бъдат набавени, каза преди няколко дни треньорът Валери Чангалов, който е член на Контролния съвет на черно-белия волейболен клуб. Проблемите в Локомотив могат да се решат и на момента, ако Христо Крушарски реши да даде положителен отговор на поканата да прави силен мъжки волейболен клуб в Пловдив. 

"Издръжката на приличен отбор, съставен от бивши възпитаници на Локо, ще е около половин милион лева. За тази цена във футбола най-много да изпаднеш. Във волейбола обаче с Локомотив можеш и медал да спечелиш", коментира източникът ни, който е достатъчно наясно със ставащото, при това не само във волейбола.

 Марица.бг

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти