Христо Крушарски: Ама, моля ви се! Какъв волейбол?

Христо Крушарски: Ама, моля ви се! Какъв волейбол?
Има ли вариант собственикът на футболния Локомотив Пд Христо Крушарски да влезе ударно и във волейбола? Подобни слухове се тиражират в Пловдив от няколко дни. "7 дни спорт" попита бизнесмена има ли апетит към най-успешния колективен спорт. На път към Молдова по служебни дела Крушарски даде кратко интервю.

- Г-н Крушарски, имате ли намерение да инвестирате във волейбола?

- Защо ми задавате такъв въпрос?

- Във вестник "Марица" се появи информация, че ще поемете волейболния Локомотив.
- Днес (б.а. - вчера) ми звъня един човек, който се занимава с волейбол в Пловдив, да ме пита дали има нещо подобно. Отрекох. Не знам откъде се появяват такива слухове, но мога да ви кажа, че те не отговарят на истината. Даже ми е смешно, че напоследък само мен ме слагат на първа позиция, когато се заговори за нещо. Сигурно съм изпуснал нещо, явно съм станал много голяма работа, щом искат от мен да инвестирам във всякакви спортове.

- Все пак имате ли някакви амбиции извън футбола?

- Аз мога да помагам с организация, стига да има нещо от страна на държавата. Казвал съм го много пъти, включително и пред вас, че силен спорт не може да се прави без държавата.

- Може ли да има възвръщаемост в българския спорт?

- Трудно, в България не се изкарват толкова пари, колкото се инвестират. Говорим постоянно за участие в Европа и тем подобни, но трудно се избива това, което си наливал цяла година. Не знам как точно е във волейбола, но във футбола за печалба не може да се говори.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти