Община Пловдив ще иска от държавата 1 милион лева за изграждането на трибуна "Бесика"

Община Пловдив ще иска от държавата 1 милион лева за изграждането на трибуна "Бесика"

Общинският съвет на Пловдив прие искането на Локомотив (Пловдив) община Пловдив да поиска финансова помощ от Министерството на младежта и спорта в размер на 1 022 209 милиона лева за изграждането на трибуна "Бесика" на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута".
40 съветници подкрепиха предложението на днешната сесия на Общинския съвет, един беше против, двама се въздържаха. Така местната управа ще кандидатства по наредба номер 2 от 7 май 2014 г. за финансово подпомагане на строителство и ремонт на спортни съоръжения от Министерство на младежта спорта.

През 2015 година община Пловдив кандидатства с проект за 5 милиона лева, но тази стойност не бе приета от Министерство на младежта и спорта. Сега предложението на Локомотив е разделено на два етапа- изграждане на трибуна "Бесика" за 4000 зрители на стойност 1 022 209,30 лева и строеж многофункционална зала и други обекти. В искането си към общината от Локомотив (Пловдив) са заявили мащабна инвестиционна програма на стойност 9 милиона лева за втория етап.

Преди дебатите общинският съветник Спас Гърневски призова Христо Крушарски, собственик на Локомотив (Пловдив), да се извини на него и колегите му от Общинския съвет за критиките, които отправи към тях, след отказа им на миналата сесия да подкрепят даряването на 170 декара общинска земя на футболния клуб срещу инвестиции.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички