Шампионът на Югозападната "В" група и носител на Купата на България ЦСКА ще запази 80% от наличните си футболисти и за следващия сезон. Вече има изготвен списък относно бъдещето на настоящите играчи на "Арми­ята". В него фигурират футбо­листи, които със сигурност се разделят с клуба през лятото, такива, които ще играят във втория отбор в "Б" група, и те­зи, които ще се използват в елита", съобщава "Тема спорт".

Раздялата с вратаря-ветеран Сто­ян Колев вече бе обявена офи­циално. А в близките дни ще станат ясни и имената на ос­таналите, които си тръгват от ЦСКА. Най-вероятно сред тях ще са крилото Александър Александров, дошъл от Минь­ор, както и привлеченият през зимата от Банско брани­тел Николай Дичев. Коста­дин Хазуров обяви, че си тръгва.

Очаква се от новия сезон ЦСКА да има втори състав, който да играе в "Б" група. Иде­ята е в него да се изявяват предимно юноши на клуба, ко­ито се нуждаят от още опит и по-сериозна игрова практи­ка.

От настоящия от­бор за там са предвидени Па­вел Головодов, Милен Кикарин, Васил Попов, Петър Витанов, Айкут Рамадан, Марио Йорда­нов, Николай Цветков и евен­туално Виктор Райчев, в слу­чай че последният не попадне сред освободените. Към тях ще се присъединят и няколко играчи от Литекс. А също и 15-годишният Валентин Ан­тов, който продължава да ле­кува контузия и ще може да за­почне пълноценен тренировъчен процес не по-рано от ав­густ.

За място в отбора, с който от новия сезон ЦСКА ще гони из­конните си шампионски цели, ще се борят 11 от настоящи­те състезатели - Анатоли Гос­подинов, Борис Галчев, Преслав Йорданов, Божидар Чорбаджийски, Станислав Маламов, Йордан Йорданов, Момчил Цве­танов, Ангел Грънчов, Кирил Динчев, Самир Аясс и Алек­сандър Бранеков. Между 8 и 10 от тях ще бъдат част от ти­ма в "А" група през новия сезон.

Съставът ще бъде подсилен от поне 6-7 футболисти на Литекс, сред които със сигур­ност ще са Кристиян Мали­нов, Антон Недялков и "синият" екзекутор Кирил Десподов. Групата от играчи, на които Янев ще разчита за старта на първенството в "А" група, ще включва 24 или 25 състезате­ли, сред които трима врата­ри. Ще има и няколко попълне­ния, които ще придадат необходимата класа на отбора с оглед амбициите му.