Пламен Марков: ЦСКА и преди си е сменял името, но историята и успехите остават

Пламен Марков: ЦСКА и преди си е сменял името, но историята и успехите остават

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков беше гост в предаването "Зона Спорт" по Ринг и изказа мнение по актуалните въпроси около "червения" клуб. Бившият национален селекционер бе помолен да коментира и твърденията на част от ветераните на клуба, че чрез евентуално преобразуване ще бъде заличена историята на „армейците”.

„Феновете са тези, заради които е създаден отборът. Хората следват идеята ЦСКА. В този ред на мисли, ако се върнем назад във времето, още от основаването на тима, можем ли да кажем колко пъти ЦСКА си е сменял името? Как така историята и успехите са същите? Другата алтернатива е ЦСКА да го няма. Аз лично съм против идеята клубът да започне от Окръжната група”, отсече Марков.

„Кой от играчите ще остане в отбор от четвърта дивизия? Това означава, че тази година е нулева и ще трябват най-малко още четири, за да се върне тимът в елита. Колко от феновете ще идват по провинцията и колко ще са отборите, способни да осигурят охраната? Знаете ли колко много клубове сами предлагаха да играем на „Българска армия” този сезон, като бяхме във „В” група. Просто, защото те не могат да гарантират сигурността на феновете. И с какво всичко това ще помогне на българския футбол?”, продължи легендата на ЦСКА.

„Дълговете на ЦСКА отпреди три месеца ли са? От една година ли са или от колко? Държавата косвено също е участвала в този процес (на фалит). Българския футболен съюз как и защо е давал лиценз при тези финансови задължения? Защо се е случвало всичко това? Ние не сме следователи, аз не мога да правя такива разследвания, а и нямам желание. Ако има желание, държавата да направи едно такова разследване и да се види откъде са дошли тези дългове.”, каза още Марков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти