Гледай на живо

Франция - Полша 0:0

Липенски: Радвам се, че ще играем в Лига Европа

Липенски: Радвам се, че ще играем в Лига Европа

Старши треньорът на Берое Пламен Липенски коментира победата с 2:1 над Левски в мач от 36-ия кръг на "А" група.

Г-н Липенски, какъв сезон изпраща Берое днес?
– Малко противоречив. Миналата година бяхме на второ място и успяхме да вдигнем летвата. Очакванията на огромната беройска публика и верните ни привърженици бе нормално да искат едно място нагоре, но явно виждаме, че засега не е възможно. Опитахме се да гоним и второто място, но явно не стана. Аз се радвам, че успяхме да запазим поне третото място и да играем в Лига Европа.

– Макар че няма да сте старши треньор през следващия сезон, може ли да кажете изходящи и входящи трансфери към този момент?
– На този етап нищо не мога да кажа. Знам някои неща. Работим в тази насока, но засега няма нищо конкретизирано.

– Поне колко човека ще бъдат нужни ясно ли е?
– Никой не може да каже на този етап. Всеки треньор иска най-добрите футболисти да ги привлече в неговия отбор, но трябва да видим кои ще вземем и тогава кои трябва да освободим. Винаги е нормално да има приемственост, но трябва да има ясна програма – на кои позиции, какви хора ни трябват, но да видим и ответната страна – тяхното съгласие.

– След по-малко от месец идват мачовете от Лига Европа. Каква е програмата и настройката?
– Настройката е, че на 13 юни викаме всички момчета на медицински прегледи. Ще уточним всичко детайлно. Подготовката ще я водим изцяло тук в Стара Загора. Няма да имаме много време, но ще направим тук, на местни условия.

– Миналата година отново бе така – с кратка почивка. По-подготвени ли сте в този аспект?
– Имаме малко време за почивка, защото един организъм, който не е починал, а е изстискан от умора има голяма нужда точно от почивка.

Снимка: Иван Йочев, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички