Бойко Борисов с коментар за кризата в ЦСКА (видео)

Бойко Борисов с коментар за кризата в ЦСКА (видео)

Премиерът Бойко Борисов коментира в Стара Загора кризата, налегнала колоса на родния футбол ЦСКА. Днес той откри новата трибуна на стадиона в кв. "Кольо Ганчев" в града под Аязмото. Борисов подчерта, че "червените" ще са първите, на които държавата смята да помогне. Политикът обаче каза, че няма как да отпаднат данъчните задължения на клуба от Борисовата градина.

"Истински се надявам ЦСКА да намери решение на кризата си. Защото много ми се иска да помогнем на ЦСКА заради публиката, отбора, историята. Това е, което мога да кажа. Ако имаше възможност да се опростят данъците им, щях да го направя. Но знаете закона за данъчните: той и в гроба те гони. Записан е така строго, че няма…

Виках и Влади Горанов (бел. ред. - министър на финансите), да търсим какъвто и да е инструмент, с който да им помогнем заради името ЦСКА. Готов съм да го направя, но юристите казват, че към този момент… Надявам се тези, които се занимават, дали е Гриша Ганчев, или който и да е, да намерят вариант.

С цялата си душа и сърце искам да им помогна. Не мога да помогна на други клубове, докато не помогна на ЦСКА. Първите, на които ще помогнем, са те. Данъчните им начисления обаче не можем да ги заобиколим с никакъв инструмент. Декларирам огромна подкрепа", заяви министър-председателят. Той добави, че не смята да посещава мачове на европейското първенство във Франция, което започва след месец.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти