Лицензират сектор "А" днес

Лицензират сектор "А" днес

Важният ден за сектор "А" на стадион "Георги Ас­парухов" е днес. Две различни комисии трябва да разгледат новата трибуна на "Герена" и да издадат лиценз, за да може съоръжението да влезе в експлоата­ция за предстоящото още тази събота дерби между Левски и Лудогорец.

Всичко вече е поч­ти готово, поставени са седалките, асфал­тирани са алеите към сектора, като остават довършителни дейности само по ВИП боксовете. Като ця­ло обаче работата върви повече от добре и откриването на новия сектор изглеж­да сигурно, пише "Меридиан мач”.

По-късно днес се очаква посещение първо от об­щинската комисия, която трябва да сле­ди основно за сигурността на строе­жа. Когато тя даде "зелена" светлина, ли­ценз трябва да се получи и от Българския футболен съюз. Проблеми с инспекторите от "Иван Асен II" обаче едва ли ще има.

На „Герена" пускат днес билетите за двубоя с Лудогорец, като очакванията са стадионът да бъде почти пълен. "Сините" шефове се надяват на поне 14-15 000 зрители, като сред тях 6 000 в новия сектор "А". Го­ляма част от ВИП боксовете също са разпродадени, въп­реки сериозните су­ми, на които се про­дават, стигащи до 6 000 лв.

Снимка: Facebook/Ст. Георги Аспарухов (проект 2013-2018)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти