БФС обмисля "Б" група с 20 отбора

БФС обмисля "Б" група с 20 отбора

Ръководството на БФС вече има идеи и за промени в Б група през следващия сезон, след като работи усърдно по проекта Висша лига, научи БТА. За момента вторият ешелон също е с планирано разширение, като то може да стигне до 20 отбора, но ще остане правилото за минимум четирима футболисти с професионални договори.

Планираното разширение ще бъде завършено едва след попълването на Висшата лига, която все още няма яснота с колко отбора ще бъде - варират различни теории между 12 и 16 състава, но за момента по-реален е вариант с 12 или максимум 14.

По отношение на Б група, изненадата е, че ще има още един дублиращ отбор и това ще бъде Левски-2. Втората формация на сините от София ще се включи подобно на тимовете на Лудогорец-2 и Литекс-2, които имаха своите моменти на конкурентност.

Проведени са предварителни разговори за създаването на втори отбори на Ботев Пловдив и Славия, а предстои такъв да бъде осъществен и с Берое (Стара Загора). Едва ли всичките тези клубове обаче ще откликнат положително, което ще отвори вратата и за някои тимове, завършили на 2-а позиция във В групите. Но те задължително трябва да имат всички условия за професионален футбол. Така например Етър (Велико Търново), ако не се уреди с покана за А група, може да се надява на почти сигурно издигане във втора дивизия. Същото се отнася и за Витоша (Бистрица), докато другите 2-и отбори в Източните В групи за момента не се разглеждат като приоритет.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти