Трап иронизира Пеп: Тики-така, тики-така и така до безкрай

Трап иронизира Пеп: Тики-така, тики-така и така до безкрай

Легендарният италиански треньор Джовани Трапатони нападна бившия си клуб Байерн (Мюнхен) и треньора Джосеп Гуардиола за начина, по който играят баварците. Макар и мюнхенският гранд да е съвсем близо до трета поредна титла в Германия под ръководството на Пеп и да има реален шанс за постигане на требъл, Трапатони заяви, че играта на Байерн не му носи наслада и я определи като неефективна.  

"Това, което виждаме в модерния футбол, важи с пълна сила за Байерн. Има твърде много владеене на топката. Тики-така, тики-така и така до безкрай. И първият удар в мача идва в 27-ата минута. Това не е ефективност", каза Трапатони.

"Във футбола трябва да атакуваш повече и по-решително. В средата има една цел и трябва да вкараш топката в нея. А не халфовете и защитниците да седят на 70 метра от вратата и да си подават настрани. Това въобще не ми харесва", добави бившият селекционер на Италия.

"Разбира се, този феномен съществува отдавна и Гуардиола не е първият, който се е сетил за него. Преди 30 години в Милан имаше един шведски треньор - Нилс Лидхолм, който въведе идеята за постоянното владеене на топката. Пеп е екстремист в това отношение. Футболът обаче е игра на атаки, удари и голове", каза още Трапатони.

Още от Футбол свят

Виж всички