Балъков цени високо новото трио на Щутгарт

Балъков цени високо новото трио на Щутгарт

От няколко години насам Щутгарт не е фактор в германския футбол и в клуба с носталгия си спомнят за фамозните години с Красимир Балъков в състава, когато той беше част от магическото трио заедно с Фреди Бобич и Джоване Елбер. Сега на "Мерцедес Бенц Арена" се заформи подобна формация, която радва запалянковците - Даниел Дидави (26 г.), Тимо Вернер (20 г.) и Филип Костич (23 г.). Голяма е вероятността обаче през лятото двама от тях да напуснат, тъй като Дидави е пред трансфер във Волфсбург, а Костич мисли за чужбина.

"Независимо че все още са млади, те вече са лидери на тима. Ще бъде тъжно, ако си тръгнат", коментира Балъков пред Bild.

От началото на шампионата досега Дидави, Вернер и Костич са вкарали 21 от всичките 43 гола на отбора.Като цяло обаче Щутгарт разочарова и този сезон и седем кръга преди края е само на 5 точки от изпадащите. "Няма начин да се стигне до изпадане! Съставът разполага с достатъчно класа, за да запази мястото си и да играе със страст. Това е много важно", убеден е Бала, който преди дни навърши 50 г.Днес отборът на Юрген Крамни гостува на директния конкурент на дъното Дармщат 98. "Това е важна битка! Нужно е търпение", добави Балъков.

Още от Футбол свят

Виж всички