Извънземна оферта за Ибра от Китай

Извънземна оферта за Ибра от Китай

Планина от пари за един от най-добрите футболист в света. От Китай са готови да платят невероятните 75 милиона евро на година на Златан Ибрахимович, твърди италианският всекидневник "Република". Звездата на Пари Сен Жермен ще бъде свободен агент от лятото, когато четири годишния му договор с парижани изтече.

Интересното е, че парите няма да бъдат платени от даден клуб в китайската Суперлига, а от местното правителство. Главният секретар на Китайската комунистическа партия и Китайската народна република Си Дзинпин е луд по Ибра. Той си е дал сметка, че от предвидените от него 800 милиарда долара за спорта в следващите 10 години, за да има развитие трябва да бъде доведена една от топ звездите на света.

Ако този трансфер наистина се осъществи, Ибра ще стане най-скъпо платеният играч в историята на футбола, като в момента Лионел Меси печели от Барселона и различни договори от реклама 26 милиона евро. В Китай през тази година вече пристигнаха Есекиел Лавеци, Джаксън Мартинес, Рамирес и Жервиньо, Алекс Тешейра.

Чак след евентуална договорка с Ибра, Си Дзинпин ще мисли в кой от 18-те отбора в местното първенство ще прати звездата да играе.

Още от Футбол свят

Виж всички