Стоичков отново треньор в ЮАР след края на сезона

Стоичков отново треньор в ЮАР след края на сезона

Носителят на "Златната топка" за 1994 година Христо Стоичков е много близо до завръщане в треньорската професия. Южноафриканското издание "IOL" твърди, че легендарният голмайстор на България и Барселона вече е провел разговори с шефовете на закъсалия местен гранд Орландо Пайрътс. Очаква се в началото на юли Модерния ляв да подпише договор с тях, като на поста замени Ерик Тинклър. Изданието твърди, че информацията идва от един от най-близките приятели на собственика на клуба.

За завръщането на Камата в Южна Африка се заговори още преди месец, когато стана ясно, че местен отбор може да го ангажира. Първоначално се смяташе, че Стоичков ще се завърне веднага в треньорската професия, но телевизионните му ангажименти в Мексико не му позволяват. В същото време договорът на настоящия старши треньор на Орландо Пайрътс изтича в края на сезона и ръководството на клуба е преценило, че няма смисъл да му плаща неустойка.

"Не сме на етап, в който да говорим за новия треньор. Целта ни е да завършим подобаващо сезона, а не да разсейваме момчетата в състава с информация за това кой ще е следващият им наставник. Когато дойде време, всички ще научат името му", сподели изпълнителният директор на Орландо Пайрътс Флойд Мбеле.

Кавалерът на най-ценното индивидуално отличие е изключително уважаван в ЮАР от престоя си като наставник на друг местен клуб - Мамелъди Съндаунс. Тогава Стоичков бе много близо до триумф в шампионата, когато сред най-големите му конкуренти бе почти сигурният му нов клуб Орландо Пайрътс.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти