Феновете на ЦСКА: Стоичков заслужава тази статуя, трябват 60 хиляди лева

Феновете на ЦСКА: Стоичков заслужава тази статуя, трябват 60 хиляди лева

Феновете на ЦСКА готвят изненада за юбилея на Христо Стоичков. Те разкриха и сумата, която ще е нужна за осъществяването на този проект.

"Идеята за иницииране за изработване на статуя на Христо Стоичков стана съвсем спонтанно. Преди около четири месеца тази идея беше предложена от членове на нашия фенклуб. Нашият УС единодушно я прие и започнахме целенасочено да работим по тази идея. Доста усилия и време ни отне това нещо, но в един или друг аспекта започнахме да го развиваме. Стоичков заслужава статуя, тя ще бъде поставена на стадион "Българска армия". Нашето желание е статуята да бъде поставена на алеята на славата на стадиона. От 29 февруари е открита дарителска сметка, като целта е да съберем 60 хиляди лева, за да може да се финансира това нещо. Срокът, който трябва да се съберат парите е 20 април. Желанието ни е на 20 май за юбилея на Христо Стоичков да бъде официално открита", споделиха феновете на ЦСКА.

"Говорено е със Стоичков, той даде своето съгласие. Единственото условие е да одобри проекта за статуята. Мислим, че времето и срока са приемливи, като се надявам за активно участие на всички", разкриха от червена чета "Радецки".Пресконференция за представяне на проекта за статуя на Христо Стоичков
Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти