ЦСКА пак чака нов съдия по делото за несъстоятелност

ЦСКА пак чака нов съдия по делото за несъстоятелност

Устремилият се към завръщане в професионалния футбол ЦСКА за пореден път остана без съдия по делото за несъстоятелност. Назначената наскоро на тази длъжност Мария Райкинска е била преместена в друга съдебна инстанция, поради което няма да се заеме с казуса на "армейците", съобщава "Тема Спорт". Така Софийският градски съд отново ще трябва да избере юрист, който да се заеме със засипаното от дългове дружество "ПФК ЦСКА".

Първият съдия по делото - Хайгухи Бодикян, си направи отвод преди време и продължи работа в Хасково, а назначеният след това Цветан Ценов се самоуби и впоследствие бе сменен именно от Райкинска. Очаква се новият съдия да бъда назначен в рамките на седмица, но всичко това само допълнително забавя процеса по несъстоятелност, който и без това върви с изключително бавни темпове.

Новият отговорник по делото тепърва ще трябва да се запознава с подадената документация за дълговете на "червените", след което да свика заседание, на което да официализира техните задължения. Това означава, че на практика е невъзможно да се осъществи евентуално оздравяване до 30 май, когато е срокът за лицензиране за професионалния футбол. Така по всичко изглежда, че за да не остане отборът при аматьорите, ще трябва да продължи пътя си с новото дружество - "ФК ЦСКА".

В същото време на "Армията" тече инвентаризация, като се прави опис на имуществото на ЦСКА. То обаче е твърде скромно, тъй като почти нищо на стадиона не е притежание на клуба, а на Министерството на спорта. Поради тази причина активите няма да са достатъчно, за да покрият дори малка част от огромните дългове на цесекарите, които са в размер на най-малко 25 млн. лева.

Още от БГ Футбол

Виж всички