Ройтерс: Децата на Юнайтед донесоха възхвали за Крал Луис

Ройтерс: Децата на Юнайтед донесоха възхвали за Крал Луис

Дните на възхвала за Луис ван Гаал не са много, но в ранния неделен следобед привържениците на Манчестър Юнайтед напуснаха стадион "Олд Трафорд" с усмивки на лица, пише в анализа си за агенция Ройтерс Стийв Тонг. "Червените дяволи" не само победиха с 3:2 Арсенал, но също така го направиха с момчета от академията и с театралните умения на Ван Гаал. След двата гола на нападателя Маркъс Рашфорд неизменно дойдоха и сравненията с гениалните поколения, наричани накратно "Бебетата на Бъзби" и "Младоците на Фърги".

Обикновено спокойният и скучен за гледане Ван Гаал направи невиждано шоу на "Олд Трафорд". Неговият театрален талант се хареса особено много на публиката, след като холандецът фаулира сам себе си пред слисания четвърти рефер, за да обясни как точно е бил съборен на земята Андер Ерера - авторът на победното попадение. Това се хареса на феновете, но Ван Гаал се извини след срещата.
"Може би емоциите ме бяха завладели, така че трябва да поднеса своите извинения на главния рефер, на неговите асистенти и на четвъртия съдия", каза Ван Гаал за Скай спортс.

Критиките към холандеца бяха насочени основно към това, че той така и не успя да разбере философията на гранда от Манчестър за атакуващ и атрактивен футбол, както и за налагането на момчета от академията в първия състав. Това се промени в неделя, когато Ван Гаал победи основен претендент за титлата с трима дебютанти.

Още от Футбол свят

Виж всички