Ван Гаал обясни "гмуркането" си

Ван Гаал обясни "гмуркането" си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяси, че емоциите са взели превес в ситуацията десетина минути преди края на дербито с Арсенал (3:2) на "Олд Трафорд", когато холандецът се хвърли на земята, за да покаже нагледно на четвъртия съдия как футболистите на лондончани симулират. Опитният холандски спец се извини за поведението си, като коментира, че поведението му е било неприемливо.

"Винаги гледам да седя на резервната скамейка, но днес емоциите бяха прекалено много. Извиних се на съдията, искам да се извиня и на клуба. Трябва да контролирам емоциите си", каза Ван Гаал. На въпрос на журналистите защо се извинява, след като феновете на клуба му са харесали неговата проява, Ван Гаал отговори: "Феновете не винаги са мъдри за подобни неща."

"Като се вземат предвид всички обстоятелства, бройката контузени футболисти от първия тим и тази на младежите, които взеха участие, феновете бяха много ентусиазирани. Основният фактор днес бе смелостта да играем. Можем да сме много добри, но трябва да движим топката бързо и по-често да сменяме темпото. Моите футболисти стават все по-добри в това отношение. Моят опит говори, че младоците играят добре в дебюта си. Вторият мач винаги е по-различен. Маркъс Рашфорд обаче се предтави добре и в двата мача, което говори, че той е специален талант", коментира самия мач и изявите на новата звезда на "чевените дяволи" Рашфорд мениджърът на клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички