Собственикът на Валенсия потвърди: Твърдо вярвам в Гари Невил

Собственикът на Валенсия потвърди: Твърдо вярвам в Гари Невил

Собственикът на испанския гранд Валенсия Питър Лим потвърди информациите, че не е изгубил доверието си в качествата на старши-треньора на "прилепите" Гари Невил. Вчера английските медии опровергаха слуховете, че на "Местайя" се готви смяна на треньора и обявиха, че Гари Невил ще получи предложение за нов двегодишен договор. 41-годишният бивш защитник на Манчестър Юнайтед Невил спря негативната си серия от десет поредни мача без победа в Примера Дивисион с три поредни успеха във всички турнири и бизнесменът Питър Лим заяви, че продължава да има пълно доверие на Невил. Той направи това пред официалния сайт на Валенсия.

"Избрах Гари Невил за старши-треньор не защото е мой добър приятел, а заради това, че е отличен треньор, който по случайност е мой приятел. Това трябва да бъде ясно на всички в клуба. Когато погледнах кандидатурата му, видях неговия невероятен потенциал. Той е най-добрия футболен анализатор в Англия, знанията му за футбола са невероятни. Затова избрах него за старши-треньор, заради неговите познания в областта на футбола и всичко свързано с футбола. Продължавам да съм уверен в неговите способности, като единствената пречка в момента е езиковата бариера. Въпреки това знам, че той може да я преодолее, тъй като е много себеотдаден на професията си. По-важен от всичко е неговият опит не само като мениджър, но и от времето му като футболист. Сигурен съм, че той може да изведе отбора до успехи", коментира пред официалния сайт на Валенсия сингапурският милиардер.

Питър Лим и Гари Невил са приятели и бизнеспартньори в няколко начинания, сред които е и футболният клуб Салфорд Сити, в който двамата са акционери.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички