Това ли ще става на Евро 2016? Полицай плаши с газ фенове на Челси, празнуващи гола на тима си (видео)

Това ли ще става на Евро 2016? Полицай плаши с газ фенове на Челси, празнуващи гола на тима си (видео)

Привърженик на Челси, който има собствен канал в световната мрежа за споделяне на видео YouTube, публикува интересно видео от вчерашната си визита на "Парк дьо Пренс" в Париж за двубоя на неговия любим отбор с Пари Сен Жермен (1:2). На кадрите, заснети от фена, се вижда изравнителното попадение на Джон Оби Микел в края на първото полувреме на срещата и реакциите на публиката на "сините".

Гостуващите привърженици, разбираемо, се радват на гола на своя отбор, като някои от феновете са по-бурни в радостта си и се обръщат към домакинската трибуна. Точно в този момент от горните редове се спуска полицай, който вади флакон със сълзотворен газ и го насочва право към феновете, подскачащи най-активно на гола на своя тим. Служителят на реда гледа заплашително към феновете и им нарежда да седнат на местата си, ако не искат да използва лютивия спрей. Още един колега на полицая също приготвя флакона си с лютив спрей за употреба. Феновете на Челси изпълняват нарежданията на полицаите и това ги спасява от напръскване със сълзотворния газ.

Видеото предизвиква редица въпросителни. Такова ли ще е отношението на френската полиция и по време на най-големия футболен форум през тази година - Европейските финали? Забранено ли е на феновете да се радват на головете на своите отбори по време на мачовете? И какви средства ще използват органите на реда, за да са убедени, че привържениците ще се държат "както трябва" на трибуните?

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти