Диаби и Китамбала изнудват "сините"

Диаби и Китамбала изнудват "сините"

Ръководството на Левски среща трудности при раздялата с френските нападатели Умар Диаби и Линел Китамбала, пише "Тема Спорт". Двамата не попадат в плановете на старши треньора Стойчо Стоев за пролетния дял на първенството и 26-кратният шампион на България иска да се раздели възможно най-скоро с тях.

Французите пристигнаха в София в през този сезон, но така и не успяха да впечатлят с изявите си. Диаби отбеляза само един гол за отбора, докато Китамбала остана капо. Спортният директор Георги Иванов призна, че клубът вече води преговори за разтрогване на контрактите им. Очаква се френските футболисти да се явят днес на "Герена" и разговорите с тях да продължат.

Първоначално "сините" са им предложили по две заплати, за да се съгласят да скъсат договорите си. Те обаче са били категорично против и са настоявали да получат далеч по-големи суми. Причината е, че имат споразумения с първия български отбор, участник в груповата фаза на Шампионската лига, до лятото на 2017 година.

Умар и Линел, които са се сред най-скъпоплатените футболисти в настоящата селекция на Левски, са пожелали да вземат накуп повече от шест заплати. На "Герена" обаче нямат абсолютно никакви намерения да им дадат подобни пари.

Още от БГ Футбол

Виж всички