Левски даде краен срок на Политевич за отговор

Левски даде краен срок на Политевич за отговор

Националът на Беларус Сергей Политевич е получил срок до края на седмицата, за да отговори на Левски дали приема изпратената от клуба оферта. Централният защитник от Динамо (Минск) мисли върху предложението от “Герена”. Но “сините” шефове са му поставили краен срок за “да” или “не” до 10 януари.

Вече стана ясно, че бранителят е получил предложение да смени гранда от Минск с актуалния хит в беларуския клубен футбол БАТЕ (Борисов), но е вероятно все пак Сергей да предпочете офертата от България, за да няма евентуално бунтуване на феновете на Динамо. В настоящия си клуб защитникът получава около 8000 долара.

Политевич на практика е най-актуалният футболист за зимен трансфер в Левски и през първата работна седмица на новата година.

На 7 януари, когато ще е първата тренировка на “сините” за 2016-а, обаче е по-вероятно да няма нито едно ново попълнение. С изключение на едно подобрение в треньорския щаб. Към екипа на Стойчо Стоев ще се присъедини италианецът Роко Перота. Той ще води кондиционната подготовка на левскарите.

Голяма част от харесаните чужденци, за които Левски бе подел офанзива към края на 2015 г. вече не са актуални - повечето от тях изобщо не искат да играят в България. И логично от “Герена” преминават към следващите в списъка. През януари "сините" се стремят да се подсилят с двама централни защитници, поне един офанзивен полузащитник и поне един централен нападател.

Вече напуснаха Живко Миланов и Аймен Белаид. Сред първите задачи за годината е финализиране на споразуменията за разтрогване с Линел Китамбала и Умар Диаби.

"24 часа"

Още от БГ Футбол

Виж всички