Валенсия: Прандели просто си търсеше извинение

Валенсия: Прандели просто си търсеше извинение

От управата на Валенсия  разкритикуваха остро решението на старши треньора Чезаре Прандели да напусне след само 91 дни работа на "Местайя". Бившият селекционер на Италия обяви вчера, че подава оставка от кормилото на шесткратните шампиони. Валенсия направи слаб есенен полусезон в Примера дивисион, а в осем мача под ръководството на Прандели отборът спечели само един и зимува на 17-ото място с едва 12 точки, като е над зоната на изпадащите само заради по-добрата си голова разлика от Спортинг Хихон.

Според информациите италианският спец е решил да напусне след среща в Сингапур по-рано през месеца със собственика Питър Лим, на която бизнесменът го е уведомил, че не може да осигури обещаните средства за закупуването на петима набелязани футболисти през януари.

Изпълнителният директор на Валенсия Анил Мурти обаче има различна версия, която изложи на пресконференция днес. "Той просто нямаше решение, което можеше да предложи в настоящата ситуация. Каза, че това предизвикателство не е за него, той просто се предаде. На кратко, Прандели искаше да напусне и търсеше извинение за това. Под негово ръководство Валенсия спечели шест точки за три месеца. Ето за това не може да има извинение", заяви Мурти.

Прандели в началото на месеца се оплака от липсата на "отдаденост" на футболистите и заяви, че проблемите на Валенсия не са свързани с "тактиката, а с манталитета на играчите".

"24 часа по-рано се срещнах с Прандели и говорихме за селекцията, така че останах много изненадан вчера, когато разбрах, че той е решил да напусне кораба точно преди отварянето на трансферния пазар. Първоначално си помислих да се опитам да го убедя да остане. Но после се запитах: "какъв треньор би поискал от клуба да му гарантира привличането на петима футболисти на възраст над 26 години преди отварянето на трансферния прозорец? Какъв е този треньор, който решава след толкова кратко време, че не може да направи нищо повече с наличния му потенциал, за да постигне подобрение на играта и резултатите?", коментира още Мурти.

Валенсия ще бъде воден временно от Салвадор Гонсалес, а изпълнителният директор на клуба не пожела да коментира дали търси друг вариант за постоянен старши треньор.

Още от Футбол свят

Виж всички