Станислав Ангелов: Доволен съм от отбора (видео)

Станислав Ангелов: Доволен съм от отбора (видео)

Спортният директор Станислав Ангелов е доволен от представянето на Левски през есенния дял от Първа професионална футболна лига, който "сините" завършиха на второ място в генералното класиране при четири точки пасив срещу лидера Лудогорец. Шефът в столичния клуб уточни, че заедно със своите колеги искат да изградят отбор за бъдещето, а дългосрочната цел е участие в групова фаза на някой от европейските турнири.
Пресконференция на Станислав Ангелов
"Като цяло съм доволен. До голяма степен нещата се получават, но имаме още много работа. Смятам обаче, че сме на добро ниво. Топузаков и Букарев продължиха да развиват това, което г-н Петрович беше заложил. Естествено беше да държим тази линия, която ни носеше успех. Смятам, че и с това се справихме. Откакто го няма г-н Петрович, шест или седем юноши тренират с първия отбор, а преди бяха един или двама. Сега се прави план как да ги развиваме, на всички са дадени индивидуални програми. За да вкараме един юноша в първия отбор, той трябва да има минимум това ниво, което имат и другите", заяви Пелето.
Пресконференция на Станислав Ангелов
"Чакат ни много тежки плейофи. Както виждате, почти всеки мач се получава двуостър и доста интересен, но ние в никакъв случай не сме се отказали от преследване на първото място. Общо взето, няма никаква промяна в нашите цели. Надявам се да направим добра подготовка и да започнем да гоним евентуално титлата. Дългосрочната ни цел е да направим отбор, който да се бори достойно в евротурнирите. Аз нося отговорността за свършеното в Левски и искам да наложа визията си. Ако се взимат футболисти, те трябва да са по-добри от това, което имаме ние като качество. За момента момчетата се справят доста добре и не е на всяка цена взимането на нов футболист. Интересуваме се от хора, които имат потенциал и перспектива. Футболисти, които наблюдаваме обстойно. Опитваме се да изградим бавно и постепенно отбор с бъдеще. За мен е приоритетно да влагаме финанси в школите. Децата са приоритет, но нещата не стават с вълшебна пръчка", допълни силният човек на "Герена".

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти