Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0

Дерменджиев преди сблъсъка с ЦСКА-София: Мач като мач, нищо не решава

Дерменджиев преди сблъсъка с ЦСКА-София: Мач като мач, нищо не решава

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за вестник "Тема Спорт", в което говори за двубоя с Арсенал и предстоящия сблъсък с ЦСКА-София в Разград.

- Г-н Дерменджиев, има ли съжаление във вас, че не успяхте да вземете поне точка от Арсенал?

- Арсенал е отбор от много висока класа и не можем да кажем, че съжаляваме. Но предвид как вървеше мачът, как се развиваше и какви положения имахме, в мен има нотка на разочарование. То идва оттам, че можехме да защитим по по-добър начин своето име и имидж. Заслужавахме си точката, но и класата си каза думата.

- Пропуснахте няколко възможности за трети гол, с какво го обяснявате?

- Ако бяхме вкарали трети гол, щяхме още повече да притесним Арсенал. Но това е футболът и трябва да сме реалисти. Не можем да очакваме да вкарваме наред срещу такъв отбор. Нужно е да приемем действителната ситуация.

- Домакинството на Базел ли ще бъде решаващият мач в Шампионската лига?

- Да, това е доста важен двубой. Базел също знае каква е цената на срещата и ние сме наясно с това. Ще се опитаме да изиграем мача на много високо ниво и да зарадваме публиката.

- Вярвате ли, че сте способни да победите Базел на 23 ноември?

- Разбира се, нашият отбор има тези възможности. Виждате, че израстваме с всяка среща. И тук говорим за развитие не толкова като игра, колкото като манталитет. Клубът ни продължава да върви нагоре, което е добре и за българския футбол. Защото в Европа има отбор от нашата страна, който е добре приет. И това, въпреки че губим срещи. Но успяваме да създадем някакъв имидж. Комплиментите от страна на фигура като Арсен Венгер съвсем не са случайни. В Арсенал са ни анализирали мача с Дунав Русе (5:3). Въпреки че загубихме с 0:6 в Лондон, те са ни отделили такова внимание и ни най-малко не са отписали сблъсъка с нас в София.

- След Арсенал сега ви предстои двубой с ЦСКА в Разград. Ще успеете ли да се пренастроите?

- Вижда се, че това е един сложен процес. Но има и нещо друго. Обърнете внимание на изказванията след междинни кръгове в нашето първенство. Треньорите признават, че играчите са уморени и не добре възстановени. За разлика от тези отбори ние вече редовно играем в този цикъл и сме свикнали, което е наш плюс. Така че, както излизаме в сериозни срещи в Шампионската лига, така мисля, че ще превключим добре и към ЦСКА.

- А за самия мач с ЦСКА какво очаквате?

- Нека да не правим предварително анализи. Ще се подготвим за ЦСКА. Знаем какво е необходимо да направим и ще го направим.

- Едуард Йорданеску беше на мача ви с Арсенал, със сигурност и той има план как да ви неутрализира...

- Нека да идват и да ни гледат, какъв е проблемът. Винаги съм искал да има конкурентни отбори в българския футбол. Това ще вдигне нивото, което е добре. Виждате, че в Шампионската лига между клубовете няма тайни, а какво остава за малка държава като България. Всичко се знае и не мисля, че можем да се изненадаме кой знае колко.

- Имате ли притеснения, свързани със защитата? Този сезон доста често допускате голове, по един средно на мач в първенството. А и Козмин Моци заяви, че се правят детински грешки в отбрана.

- Нямам никакви притеснения от това естество.

- Решава ли нещо срещата с ЦСКА-София?

- Не, изобщо. Има още много мачове до края на шампионата. Това е просто една обикновена среща.
ЦСКА има доста високи амбиции, от клуба нееднократно заявиха, че искат отново да са хегемон в България.

- Как гледате на техните цели?

- Това си е политика на ЦСКА. Не мога да им се бъркам и да им казвам какви цели да си поставят.

- Каква е ситуацията около вратарите в Лудогорец? Милан Борян пази в четири поредни мача за сметка на Владислав Стоянов. Имахте ли някакви разговори с двамата, защо се правят тези промени на поста?

- Казвал съм го преди, ще го кажа и сега - за мен Владислав Стоянов е най-добрият вратар в България в момента.

Още от БГ Футбол

Виж всички