Пената: В Разград станаха разногледи и не помнят с колко ги би Арсенал

Пената: В Разград станаха разногледи и не помнят с колко ги би Арсенал

Треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев коментира предстоящия сблъсък между Лудогорец и ЦСКА-София в Разград пред вестник "Тема Спорт". Точно Стратега от Мировяне води "червените" в първия им двубой с разградчани в елита, като срещата на "Българска армия", играна на 28 ноември 2011 г., завърши при равенство 2:2.

"Прави ми впечатление, че срещу Лудогорец ЦСКА играе добре, но така и не постига позитивни резултати. Изправяме се срещу отбор с обигран състав, а и мачовете в Европа обогатиха Лудогорец много. Но и ЦСКА има своите шансове. В клуба всичко е спокойно и нищо не им пречи. Бих посъветвал отбора да действа с трезва глава, да пази своята врата, да не се колебае или страхува. Добър резултат в настоящата среща ще бъде и равенството, за да запазим сравнително прилични позиции. Трудно се играе с Лудогорец, но точно в такъв мач трябва да се докажеш. А и отборът е длъжен да търси реванш заради загубата от Локо Пловдив на "Армията", коментира Пенев.

"Важно е също така играчите да си изпълняват указанията. А не, като слушат, да им излиза през другото ухо. Необходимо е и да добавят по нещо от себе си, за да изненадат съперника. Според мен не бива да се търси вина в треньора за по-неубедителните резултати. Отборът играе добре, но не може наставникът да влезе и да вкара или пък да спаси гол. Все треньора изкарваме виновен. А те, играчите, не са слушали какво им се говори и после са се издънили", допълни още легендарният треньор.

"Сигурен съм, че ЦСКА ще си защити името в този мач. Пък и играчите нямат причина да не се раздадат на максимума. Ганчев каквото им е обещал, е изпълнил - плаща всичко навреме. Така че нека играят спокойно. А пък и да се представят слабо, въпросът е да не загубят. И грозните победи са победи. Предимство на ЦСКА може да е, че в Лудогорец самочувствието е много голямо. Нека си припомним обаче, че им вкараха 6 гола в Лондон. Но сигурно в Разград са станали разногледи и вече не помнят колко точно са били", каза в култовия си стил Пената.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти