"От питлейна": Марк Уебър споделя за първата си кола с цвят на сопол

"От питлейна": Марк Уебър споделя за първата си кола с цвят на сопол

Бившият пилот на Ред Бул Марк Уебър се научава да управлява автомобил зад волана на стар пикап в родния си град Куинбейн, Австралия. След това се мести в Англия, купува Ford Fiesta и шест години по-късно осъществява детската си мечта и влиза в света на Формула 1.

Стартирал е 215 пъти в най-престижната моторна надпревара, печели девет от състезанията и през 2013 година сменя откритите болиди със затворените прототипи от сериите за издръжливост (WEC) с отбора на Porsche. Отвъд луксозните и скъпи автомобили обаче Марк никога няма да забрави първата си собствена кола – Toyota на преди почти половин век.

"Toyota Corona Toyoglide с цвят на сопол бе първата ми кола. Купих я от по-голямата си сестра за 270 паунда. Беше с две скорости, дървени и неудобни седалки и без колани", припомни си Уебър.

"Беше си бомба за онова време. Веднъж се скарах с едни момчета в училище обаче и те я запалиха. Не пострада много, но все пак изглеждаше зле. Все още пазим една гума в гаража вкъщи. Казва се Анджелина и влиза в действие извънредно, когато решим да се спуснем с нея по хълма", разкрива през смях спомените си Марк.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти