Българският Меси: Смазан съм!

Българският Меси: Смазан съм!

"Смазан съм! В главата ми е пълна бъркотия и не мога да си подредя мислите. Шокиращо е, че толкова много искахме това дете, а точно преди раждането почина". Това коментира бившият национал Радослав Димитров. Нероденото му дете почина в осмия месец в утробата на съпругата му Виктория, а двамата смятат, че причината за трагедията е лекарска небрежност.

Според техни разкази бременната жена отишла на 28 август т.г. в АГ болницата във Варна с оплакване, че са й изтекли водите, но д-р Георги Георгиев я отпратил вкъщи с думите, че се е напикала. На 31 август била установено, че бебенцето е мъртво. Според Радослав и Виктория момиченцето им щяло да оживее, ако е било извадено навреме, но заради изтичането на околоплодните води плацентата се е отлепила и плодът се е задушил.

"Този доктор за мен е един изрод, студен човек. Когато съпругата ми научи, че детето е починало, тя инстинктивно опита да прегърне доктора. Ей така, за успокоение. Той не реагира човешки, а й каза, че си тръгва и не може повече да се занимава с нея. Освен това четох изказването му, че бегло познавал жена ми, а истината е, че тя ходеше на прегледи при него. Дори му даваше и по 40 лева на преглед, а той не й даваше касов бон. Чудно ми е защо е искал пари, след като тя е здравноосигурена?!", каза пред "България днес" футболистът, който е познат сред феновете на играта като българския Меси.

Футболистът разказа как съпругата му е припаднала в болницата, след като е чакала 3 часа да я настанят. "Когато започнах да викам някой лекар да дойде да помогне, се появи някакъв служител и ми каза да внимавам как се държа, защото може да се окажа в затвора за агресия срещу лекари. Безумно се държаха в тази болница. Съпругата ми разказа на какви унижения е била подлагана, никой не е проявил грам човещина за положението, в което се намира", добавя Димитров.

Играчът на румънския елитен клуб Ботошани признава, че със съпругата му ще търсят справедливост срещу действията и бездействията на доктора, но чакат издаването на смъртния акт. "Интересно ми е каква глупост ще впишат в смъртния акт, за да се оправдаят от болницата. Не искам да съдя този човек, не искам да получавам някакви пари - искам да се разбере какъв доктор е, да предпазя други жени да ходят при него, за да не ги сполети нашата мъка", заяви играчът, който има 4 мача и 1 гол за националния отбор.

Той сподели, че от румънския клуб са проявили пълно разбиране и са го пуснали за три седмици, за да може да бъде плътно да страдащата си съпруга.

"Това е най-голямата трагедия в живота ми. В продължение на много време обикаляхме по болници из цялата страна, за да може жена ми да забременее. А когато накрая се случи, трагедията ни застигна. Трудно ми е да мисля за футбол - пропуснах 2 мача, в следващия сигурно пак няма да играя. Съотборниците ми ме питат какво се случи и всеки път когато разказвам, се връщам към онези ужасни моменти на загубата на бебенцето ни", завърши с тъжна нотка в гласа футболистът.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти