Спас Русев ще прави одит в Левски

Спас Русев ще прави одит в Левски

Новият собственик на Левски Спас Русев показа, че ще реже до кокал. Бизнесменът още в първите си дни на "Герена" удари по масата и проведе разговор на четири очи с администрацията. Седмица по-късно босът нареди пълен одит в клуба. Тя ще бъде правена от "Ернст и Янг България" (EY).

Собственикът е изискал от EY да извърши преглед на високо ниво върху сегашното състояние на клуба, след което ще  бъде планирано развитието му. Ръководството на Левски обмисля също така и сформирането на консултантски съвет от опитни специалисти в спортната индустрия, които да дават съвети при оценката на бизнеса, търговските, оперативните и административните структури. Консултантският съвет ще работи в сътрудничество с надзорния съвет.

Компанията "Ернст и Янг" е известна във футболната индустрия в Европа с предоставяне на консултантските си услуги на водещи клубове в Англия, Франция, Германия, Русия и Италия. EY действа също като консултант на някои от националните футболни асоциации в Европа, допринасяйки за подобряване на познанията им относно съвременните тенденции и изисквания в индустрията и подобряване на цялостното им състояние като водещ консултант в това отношение.

Спас Русев взе контролния пакет акции в Левски в края на август. Оттогава бизнесменът от Лондон се зае с това да направи от "сините" шампион. Русев се появи на последния мач срещу Пирин, а играчите го зарадваха с победа. Очаква се съвсем скоро Спас Русев да обяви и новия Управителен съвет на Левски.

"7 дни спорт"


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти